29-08-2022 15 jarig jubileum kennel OF COMPENYEN TREASURES

CORONA TIJD:
DEZE TEKST KOMT MISSCHIEN HARD AAN, MAAR WEL HEEL BELANGRIJK!
MEN INFORMEERT VANDAAG NAAR EEN PUP EN HET LIEFST MORGEN IN HUIS. ZO WERKT DAT DUS NIET, OOK NIET BIJ COLLEGA-FOKKERS. JUIST IN DEZE TIJD HEBBEN VEEL MENSEN TIJD VOOR EEN PUP, MAAR DIE TIJD MOET ER OOK ZIJN WANNEER HET NORMALE LEVEN WEER OP GANG KOMT. WIJ FOKKEN VOOR EEN HONDENLEVEN EN NIET VOOR TIJDELIJK OPDAT EEN PUP ZOU VERDWIJNEN IN EEN ASIEL,
EEN PUP OPVOEDEN IS EEN FULLTIME JOB, DAT DOE JE NIET ZO MAAR EVEN. 
VERDIEP U IN HET RAS WAT BIJ U EN UW GEZIN ZOU PASSEN. MOCHT U VRAGEN HEBBEN, DAN KRIJGT U VAN MIJ ANTWOORD.

 

Even voorstellen ......

Mijn naam is Alice Kompagne en woon samen met Johan Bekman in het mooie landelijk gelegen Venebrugge, gemeente Hardenberg. Wij hebben een paardenhouderij en -fokkerij. 

Sinds 1990 heb ik collies, een geweldig ras! In 1991 werd ik lid van KC Hardenberg e.o. waar ik meerdere cursussen G&G, behendigheid, flyball, hoopers en ringtraning heb gevolgd. Sinds april 2009 ben ik erkend Kynologisch Instructeur bij de KC Hardenberg.

In mei 2020 heb ik mijn vakbekwaamheidsbewijs Besluit Houders van Dieren Honden en Katten behaald aan Aeres Training Centre in Barneveld. 

In 2007 heb ik mijn kennelnaam aangevraagd bij de Raad van Beheer, ben ik lid van de Nederlandse Collie Club (NCC) en de Nederlandse Berner Sennen Vereniging (NBSV).

 

De Schotse Herdershond .......

De schotse herdershond of collie is een engels ras en een echte gezinshond, leergierig en sociaal in de omgang. Hij is geschikt voor beginners, heeft een lief karakter, is geschikt voor zowel gedrag- en gehoorzaamheidstraining, sport en spel, maar heeft wel behoefte aan de nodige beweging en borstelbeurten. 
De schotse herdershond is een elegante verschijning en heeft een "will to please".

Om bovengenoemde redenen heb ik destijds gekozen voor dit ras. Het eens willen gaan fokken van dit ras was toen nog niet aan de orde. Ik wilde eerst over de nodige kennis beschikken, voldoende tijd en ruimte hebben. Dat alles kwam in 2007 en een jaar later werd het 1e nestje geboren.

De Berner Sennenhond .......

De Berner Sennenhond is een Zwitsers ras, de enige langhaar van de 4 Zwitserse rassen. Hij is een echte gezinshond, trouw aan zijn baas en een goede waakhond. Vroeger en soms nog, een hoeder van een kudde vee. Ook werd de Berner Sennenhond vroeger gebruikt als trekhond van een melkkar.
Het is een lieve sociale hond die ook samen met andere honden en dieren gehouden kan worden.

Jaren geleden hadden wij ook berners en de kriebels om weer berners te houden werd groot. Vandaar dat in 2017 de eerster berner weer bij ons op het erf kwam.


Het fokken van Collies en Berners:

Onderstaande link leidt naar de belangrijke informatie betreffende HD en ED!! Lees dit aub, zeer belangrijk bij de berner, zodat u bewust bent van de risico's.

https://thebears.home.xs4all.nl/HD-ED%20vererving.htm?fbclid=IwAR3MvTZFsOlDZFfT2qkOCOLsB8Ol0Uu2wBrLDUAPfQWx5nFxOQ_OUthlYS4


De pups worden bij ons goed gesocialiseerd, groeien in huis op, hebben omgang met onze andere honden, katten, kinderen, gaan mee in de auto naar de dierenarts en maken kennis met veel vreemde geluiden.

Wanneer geïnteresseerden een pup willen aanschaffen zijn zij na het maken van een afspraak van harte welkom ons en onze honden te bezoeken voor een kennismaking. Wanneer de pups 4 weken oud zijn mogen zij voor het eerst komen kijken naar de pups. 

De pups mogen het nest niet eerder verlaten wanneer ze 8 weken oud zijn. De nieuwe eigenaren krijgen een map mee met daarin foto's van de pup, foto's van de ouders, kopie stamboom en HD-onderzoek / ED-onderzoek, oogonderzoek van de ouders, kopie oogonderzoek van de pup, en alles over de schotse herdershond / berner sennenhond met vele tips. Verder krijgen ze mee het paspoort van de pup, een knuffel uit het nest, en een puppypakket met voer voor de eerste dagen en speeltjes en wat lekkers.
De pups worden ontwormd, geënt, gechipt en krijgen een DNA-profiel. De stamboom en het DNA-profiel van de pup wordt in overleg middels een afspraak met de eigenaar door ons persoonlijk gebracht of aangetekend per post verzonden.

Als fokker wil ik aanraden om een puppycursus te gaan volgen. Zo laat je de pup ook meer aan andere honden wennen, de socialisatie wordt nog uitgebreider en als eigenaar is het ook heel leerzaam. Veelal krijg je veel extra informatie van een kynologenclub of -vereniging.


Voor meer informatie kunt u altijd contact met mij opnemen. U bent van harte welkom ons en onze honden te bezoeken aan de Hoogenweg 63 te Venebrugge.

Contact via mail ofcompenyentreasures@hotmail.com of bel mij
mobiel 06-43161004 (na 19.00 uur).

Wij voeren onze pups en volwassen honden CaroCroc van Vobra. Prima voor de groei en ontwikkeling van de pups, goed voor het gebit, botten, spieren, huid en een mooie vacht.

Met vriendelijke groet,

Alice Kompagne