21 oktober: puppytest gedaan

Donderdag 21 oktober hebben alle pups de puppytest ondergaan. Eén voor één gingen ze mee naar buiten waar alle onderdelen werden uitgevoerd. Hieronder leest u de resultaten.

* Bij het komen/lokken van de pup stond ik op circa 4 meter afstand van de pup en klapte ik in de handen: alle pups kwamen direct vrolijk, kwispelend en huppelend naar mij toe. Ze tonen allen veel enthousiasme.
* Bij het volgen ging ik naast de pup staan, maakte kleine stapjes voorwaarts om zo pup mee te laten lopen. Alle pups droegen hun staartje vrolijk en liepen al huppelend en een sprongetje met mij mee.
* Bij het vasthouden liggend op de rug waren alle pups aan het worstelen om overeind te komen. Big Spender hield dit tot het laatst toe vol. Alleen Big Bad John gaf zich eerder gewonnen en bleef rustig.
* Bij het aaien over de kop, nek en rug van de pup zat ik er gehurkt naast. Echter, ik hield wel mijn andere hand onder het bekje van de pup. Dit deed ik bewust, omdat pups beloond moeten worden door een aai onder het bekje, zodat de pup in het vervolg met opgeheven kop naar je toe komt. We willen geen pups die hun koppie naar beneden houdt. Alle pups lieten het aaien rustig en genietend toe.
* Bij het oplichten van de pup hield ik de pup onder de buik vast met mijn vingers ineengestrengeld. Alle pups lieten dit prima toe, ze verzetten zich niet en keken rustig voor zich uit.

Conclusie: alle pups zijn zeer lief, vriendelijk, sociaal, attent en enthousiast. Ze zijn allen zeer ondernemend om nieuwe dingen te ontdekken. Alleen Big Spender is ietsie meer brutaler.

Het lopen aan de riem neemt duidelijke vorderingen aan. Een cd met heel veel verschillende geluiden werd al meerdere malen afgespeeld. De één kijkt nog een beetje raar wanneer een huilende baby voorbij komt, de ander kijkt vreemd wanneer een varken knort. Spelende kinderen vinden ze geweldig interessant, ze spelen dan direct mee!

Kortom, als fokker ben ik zeer blij met deze resultaten. Uiteraard mede dankzij de combinatie Caitlyn en Lionheart met hun beider speels, enthousiast en zeer vriendelijk karakter!

Bij deze wens ik dan ook alle nieuwe eigenaren heel veel plezier en heel veel geluk met SCOTTY, JAMES, SAM en ASHLEY!!